Differin er en topikal medisin (et medikament som blir påført hudens overflate) som ligner på vitamin A. Adalpen hjelper huden med å gjenoppbygge seg.

Sending Pris Per pille Besparelse Ordre
0.1% 15g × 1 tube kr 221.22 kr 221.22 Per pille
0.1% 15g × 2 tube kr 354.22 kr 177.11 Per pille kr 88.22
0.1% 15g × 3 tube kr 442.89 kr 147.63 Per pille kr 220.78
0.1% 15g × 4 tube kr 496.09 kr 124.02 Per pille kr 388.80
0.1% 15g × 5 tube kr 584.75 kr 116.95 Per pille kr 521.36

Adapalen gel

Hva er denne medisinen?

ADAPALEN er en topikal medisin (et medikament som blir påført hudens overflate) som ligner på vitamin A. Adalpen hjelper huden med å gjenoppbygge seg.

Adapalen brukes til å behandle alvorlige akneproblemer hos mennesker som er minimum 12 år gamle. Det fungerer slik at det reduserer aknedannelse.

Adapalen kan også brukes til andre formål enn de som er nevnt hos denne medikamentguiden.

Hva bør helsepersonellet mitt vite før jeg bruker denne medisinen?

Du bør ikke bruke Adapalen hvis du er allergisk mot adapalen.

FDA graviditetskategori C. Adapalen kan være skadelig for et foster. Informer legen din dersom du gravid eller planlegger å bli gravid under behandlingen. Det er ikke kjent om adapalene går over i morsmelk eller om det kan skade en ammende baby. Ikke bruk Adapalen uten å informere legen din om dette dersom du ammer.

Hvordan bør jeg bruke denne medisinen?

Bruk Adapalen nøyaktig slik legen har foreskrevet det. Ved å bruke større mengde medisin eller bruk hyppigere enn foreskrevet vil ikke forårsake hurtigere behandling, og kan i tillegg øke bivirkningene. Ikke bruk denne medisinen i et lengre tidsrom enn hva legen har foreskrevet.

Adapalen blir vanligvis påført én gang daglig om kvelden.

Vask hendene grundig før du påfører Adapalen.

Rens huden med et mildt rengjøringsmiddel (ikke såpe) før du påfører medikamentet. Klapp huden tørr med et rent håndkle.

Påfør medikamentet i et tynt lag utover hele ansiktet eller andre hudområder som er berørt. Ikke bruk andre hudprodukter uten at legen har instruert deg å gjøre det. Unngå å påføre områdene nær øynene, leppene og slimhinner.

Bruk denne medisinen fullt ut alle dagene som har blitt skrevet ut til deg selv om du tror det ikke fungerer. Det kan ta uker eller måneders bruk før du merker forbedringer i huden . Akne kan forverres en kort tid når du starter å påføre denne medisinen. Kontakt din lege hvis hudirritasjonen blir alvorlig eller om aknen ikke blir bedre i løpet av 8 til 12 uker.

Lagre Adapalen ved romtemperatur og skal holdes vekk fra fuktighet og varme..

Hva hvis jeg glemmer en dose?

Påfør medisinen så snart du husker det. Hvis det er kort til før neste dose, hopp over den glemte dosen og vent til neste ordinære dose. Det hjelper ikke å påføre ekstra medisin for å gjøre opp for den glemte dosen.

Hva kan innvirke på denne medisinen?

Det blir ikke sannsynlig at andre legemidler du tar oralt eller injisert vil ha en effekt på topikalt Adapalen. Men mange legemidler kan samhandle med hverandre. Informer legen din om alle reseptbelagte og medisiner kjøpt over disk, vitaminer, mineraler, urteprodukter, og legemidler som er forskrevet deg av andre leger. Ikke begynn å bruk en ny medisin uten å informere legen din.

Hva bør jeg passe på mens jeg bruker denne medisinen?

Unngå å få Adapalen i øynene, i nesen eller på leppene. Om medikamentet kommer inn i noen av disse områdene, vask med vann. Ikke bruk Adapalen på solbrent, tørr, sprukken, irritert eller skadet hud. Unngå også å bruke denne medisinen på sår eller på områder med eksem. Vent til slike problemer har grodd før du bruker Adapalen.

Ikke bruk hudprodukter som inneholder alpha hydroxy eller glykolsyre samtidig med at du bruker Adapalen.

Unngå å bruke hudprodukter som kan forårsake irritasjon, for eksempel sterke såper, sjampo eller hudrensemidler, hårfarge eller permanentkjemikalier, hårfjernere eller voks, eller hudprodukter med alkohol, krydder, astringenter, eller lime. Ikke bruk andre medisinske hudprodukter med mindre legen din har fortalt deg det.

Unngå eksponering for sollys eller kunstig UV-stråler (sol-lamper eller solarium). Adapalen kan gjøre huden mer følsom for sollys og det kan føre til solbrenthet. Bruk solkrem (minimum faktor 15) og bruk verneutstyr hvis du må være ute i solen.

Hvilke bivirkninger kan jeg oppleve ved å ta denne medisinen?

Slutt å bruke Differin og oppsøk akutt medisinsk hjelp hvis du opplever noen av disse tegnene på allergisk reaksjon: elveblest; pustevansker; hevelser i ansiktet, leppene, tungen eller svelget.

Under de første 4 ukene man bruker Differin, kan huden være tørr, rød eller skjellete. Du kan også føle noe svie eller smerte. Kontakt din lege dersom disse bivirkningene er alvorlige.

Mindre alvorlige bivirkninger som er mer sannsynlig at oppstår, er for eksempel mild brennende følelse, hetefølelse, stikking, prikking, kløe, rødhet, eller irritasjon.

Denne listen er ikke komplett og andre bivirkninger kan forekomme.Informer legen din om eventuelle uvanlige eller belastende bivirkninger du opplever.

Ved å bli på vårt nettsted samtykker du automatisk til lagring og behandling av dine personopplysninger i samsvar med vår personvernpolicy.
Ikke hast!Du har glemt rabatt kupongkoden!
×