Generieke Proscar wordt gebruikt voor de behandeling van urineproblemen worden veroorzaakt door een vergrote prostaat (goedaardige prostaathyperplasie, BPH). Het wordt ook gebruikt om het risico van een noodzakelijke operatie om BPH te behandelen te verlagen. Het kan worden gebruikt met een ander geneesmiddel (doxazosine) om het risico van BPH verergering te verlagen.

Pakket Prijs Per pil Besparingen Bestelling
5mg × 30 tablet € 36.49 € 1.22 Per pil
5mg × 60 tablet € 66.22 € 1.10 Per pil € 6.75
5mg × 90 tablet € 88.31 € 0.98 Per pil € 21.15
5mg × 120 tablet € 105.30 € 0.88 Per pil € 40.65
5mg × 180 tablet € 135.03 € 0.75 Per pil € 83.89
 • GRATIS AirMail verzending
5mg × 360 tablet € 246.31 € 0.68 Per pil € 191.52
 • GRATIS AirMail verzending

Finasteride tablet

Wat is dit medicijn?

FINASTERIDE kan de grootte van de prostaat bij mannen met goedaardige prostaatvergroting (BPH) verkleinen. De prostaat is een onderdeel van het mannelijke reproductieve systeem dat een melkachtige vloeistof voor sperma produceert. Boven 50 jaar ontwikkelen de meeste mannen een vergrote prostaat. Als de prostaat groter wordt kan het de stroom van urine beperken. Finasteride kan helpen om de symptomen die worden veroorzaakt door BPH, zoals een zwakke en onderbroken urinestroom te verminderen; een gevoel dat de blaas niet helemaal leeg is, een behoefte om vaker te plassen , vooral 's nachts, een urgent gevoel dat u meteen moet plassen, een vertraging van aarzeling wanneer u begint te plassen. Finasteride wordt ook gebruikt voor de behandeling van bepaalde vormen van mannelijke haaruitval. Finasteride is niet bestemd voor gebruik bij vrouwen.

Wat moet ik met mijn arts bespreken voordat ik dit medicijn neem?

Uw arts moet weten of u een van de volgende aandoeningen heeft:

 • als u een vrouw bent (finasteride is niet bestemd voor gebruik bij vrouwen)
 • nierziekte of infectie
 • leverziekte
 • prostaatkanker
 • een ongebruikelijke of allergische reactie op finasteride, andere medicijnen, voedsel, kleurstoffen of conserveermiddelen

Hoe moet ik dit medicijn innemen?

Neem finasteride tabletten oraal in. Slik de tabletten met een glas water. U kunt dit geneesmiddel met of zonder voedsel innemen. Neem uw doses op regelmatige tijdstippen. Neem uw geneesmiddel niet vaker dan voorgeschreven.

Praat met uw kinderarts of huisarts over het gebruik van dit geneesmiddel bij kinderen. Speciale zorg kan nodig zijn.

Overdosering: Als u denkt dat u teveel van dit geneesmiddel heeft ingenomen neem dan onmiddellijk contact op met uw arts of apotheker.

LET OP: Dit geneesmiddel is alleen voor u. Geef dit geneesmiddel niet aan anderen.

Wat als ik een dosering vergeet in te nemen?

Als u een dosering vergeet, neem deze dan zo snel mogelijk. Als u niet herinnert tot de volgende dag, neem dan enkel de dosis van die dag. Neem geen dubbele of extra dosering.

Wat kan interageren met dit geneesmiddel?

 • sommige bloeddruk medicijnen
 • mannelijke hormonen (bijvoorbeeld: testosteron)
 • zaagpalm
 • soja-isoflavonen supplementen

Vertel uw voorschrijvende arts of zorgverlener over alle andere geneesmiddelen die u gebruikt, over de toonbank verkrijgbare geneesmiddelen inbegrepen. Vertel uw voorschrijvende arts of zorgverlener als u een frequente gebruiker van drankjes met cafe

Door op onze site te blijven, stemt u automatisch in met de opslag en verwerking van uw persoonlijke gegevens, in overeenstemming met ons Privacybeleid.
Wacht even,u bent uw kortingscode vergeten!
×