Generic Reminyl(Galantamiini) parantaa hermosolujen toimintaa aivoissa. Se toimii estämällä asetyylikoliinin erittelyn. Dementiapotilailla on yleensä tavallista alhaisemmat asetyylikoliiniarvot. Asetyylikoliini on tärkeä kemikaali muistin, ajattelun ja päättelyn kannalta. Galantamiinia käytetään lievästä kohtalaiseen Alzheimerin tautin aiheuttaman dementian hoidossa.

Pakkaus Hinta Per pilleri Säästöt Tilaus
4mg × 10 tablet € 20.68 € 2.07 Per pilleri
4mg × 20 tablet € 33.12 € 1.66 Per pilleri € 8.25
4mg × 30 tablet € 45.55 € 1.52 Per pilleri € 16.50
4mg × 60 tablet € 82.86 € 1.38 Per pilleri € 41.24
4mg × 90 tablet € 120.16 € 1.34 Per pilleri € 65.99
4mg × 120 tablet € 157.47 € 1.31 Per pilleri € 90.73
 • ILMAINEN toimitus lentorahtina
4mg × 180 tablet € 223.79 € 1.24 Per pilleri € 148.52
 • ILMAINEN toimitus lentorahtina
Pakkaus Hinta Per pilleri Säästöt Tilaus
8mg × 10 tablet € 37.26 € 3.73 Per pilleri
8mg × 20 tablet € 57.99 € 2.90 Per pilleri € 16.54
8mg × 30 tablet € 74.57 € 2.49 Per pilleri € 37.22
8mg × 60 tablet € 145.03 € 2.42 Per pilleri € 78.55
 • ILMAINEN toimitus lentorahtina
8mg × 90 tablet € 215.50 € 2.39 Per pilleri € 119.87
 • ILMAINEN toimitus lentorahtina
8mg × 120 tablet € 265.24 € 2.21 Per pilleri € 181.92
 • ILMAINEN toimitus lentorahtina
8mg × 180 tablet € 373.01 € 2.07 Per pilleri € 297.74
 • ILMAINEN toimitus lentorahtina

Galantamiini

Mikä tämä lääke on?

GALANTAMIINI parantaa hermosolujen toimintaa aivoissa. Se toimii estämällä asetyylikoliinin erittelyn. Dementiapotilailla on yleensä tavallista alhaisemmat asetyylikoliiniarvot. Asetyylikoliini on tärkeä kemikaali muistin, ajattelun ja päättelyn kannalta. Galantamiinia käytetään lievästä kohtalaiseen Alzheimerin tautin aiheuttaman dementian hoidossa. Galantamiinia voi myös käyttää muihin tarkoituksiin, joita ei mainita tässä lääkitysoppaassa.

Miten lääkettä käytetään?

Ota lääkettä juuri sen verran kuin lääkäri on määränyt. Älä ota pienempiä tai isompia annoksia ja älä käytä kauemmin kuin suositeltu. Ota lääkettä pakkausmerkintöjen ohjeiden mukaan.

Lääkärisi saattaa ajoittain muuttaa annostasi varmistakseen, että saat parhaan tuloksen.

Galantamiinin "extended-release"-kapseli otetaan tavallisesti kerran päivässä aamulla. Noudata lääkärisi ohjeet.

Galantamiinin lyhytvaikutteinen kapseli tai oraaliliuos otetaan tavallisesti kahdesti päivässä aterian kanssa. Noudata lääkärisi ohjeet.

"Extended-release"-kapseli toimii parhaiten, jos otat sen ruuan kanssa.

Älä murskaa, pureskele, riko tai avaa "extended-release"-kapselia. Niele kapseli kokonaisena. Kapselin rikkominen tai avaaminen saattaa aiheuttaa lääkkeen liiaallisen määrän vapautumisen kerralla.

Mittaa nestettä ainoastaan käyttämällä erityistä mittalaitetta tätä tarkoitusta varten. Tiputa lääkeannos noin desilitraan alkoholittoman juomaan. Sekoita tämä seos ja juo koko annos heti. Huuhtele mittalaitetta vedellä käytön jälkeen.

Lääkkeen nestemmäinen muoto tulee ohjeiden kanssa. Ohjeet auttavat potilasta käyttämään lääkettä turvallisesti ja tehokkaasti. Noudata näitä ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltäsi tai farmaseutiltasi, jos jotain on epäselvää.

Ota galantamiini vesilasillisen kanssa. Juo 6-8 vesilasillista joka päivä, välttääksesi kuivatusta, kun otat lääkettä.

Jos olet menossa leikkaukseen, ilmoita kirurgille etukäteen että otat galantamiinia. Saatat joutua lopettamaan lääkkeen käyttöä väliaikaisesti.

Jos olet lopettanut galantamiinin käyttöä jostakin syystä, ota yhteyttä lääkäriisi, ennen kun aloitat uudelleen. Saatat joutua aloittamaan pienemällä annoksella.

Säilytä huoneenlämmössä kosteudelta ja lämmöltä suojattuna. Älä anna nestemmäisen lääkkeen jäätyä.

Mitä minun pitäisi kertoa terveydenhuollon tarjoajalleni, ennen kun aloitan galantamiinin käyttöä?

Älä käytä galantamiinia, jos olet allerginen sille.

Varmistakseesi, että voit turvallisesti käyttää galantamiinia, kerro lääkärillesi, jos sinulla on jokin seuraavista sairauksista:

 • ongelmia virtsaamisessa;
 • sydänsairaus tai sydämen rytmihäiriö;
 • aikaisempi mahahaava tai -verenvuoto;
 • kohtauksia tai epilepsia;
 • munuaissairaus;
 • maksasairaus; tai
 • aikaisempi astma tai krooninen keuhkoahtaumatauti (COPD).

Galantamiini on luokitettu FDA:n raskauskategoriaan B. Galantamiinin ei pitäisi vahingoittaa sikiötä. Kerro lääkärillesi, jos olet raskaana tai jos suunnittelet raskautta hoidon aikana.

Ei tiedetä, jos galantamiini erittyy äidinmaitoon tai, jos se voi vahingoittaa imettävää vauvaa. Älä käytä lääkettä ottamatta yhteyttä lääkäriin, jos imetät vauvaa.

Mitä tapahtuu jos unohdan annoksen?

Ota unohtunut annos heti kun muistat. Jos pian on aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja ota ainoastaan seuraava suunniteltu annos. Älä ota tupla-annoksen galantamiinia.

Mitä tapahtuu jos otan yliannoksen?

Hakeudu lääkärin hoitoon tai soita Myrkkyapu-numeroon 1-800-222-1222.

Yliannostusoireisiin kuuluu vaikea pahoinvointi, oksentelu, vatsan kouristukset, lihasheikkous tai lihasten kouristukset, vetiset silmät, kuolaaminen, lisääntynyt virtsaaminen tai suolen toiminta, hikoilu, hidas syke, pyörrytys tai pyörtyminen ja kohtaukset (kouristukset).

Mitä minun pitää välttää, kun otan galantamiinia?

Tämä lääkitys saattaa heikentää ajattelua tai reaktioita. Ole varovainen, jos ajat tai teet mitään, joka vaatii valppautta.

Millä voi olla lääkkeen kanssa yhteisvaikutuksia

Kerro lääkärillesi kaikista muista lääkkeistä, joita käytät, varsinkin:

 • donepezil (Aricept);
 • erytromysiini (E.E.S., EryPed, Ery-Tab, Erythrocin, Pediazole);
 • ketokonatsoli (Nizoral);
 • paroksetiini (Paxil);
 • rivastigmiini (Exelon);
 • atropiini (Atreza, Sal-Tropiini), Belladonna (Donnatal, ja muut), benztropine (Cogentin) dimeenihydrinaatti (Dramamine), metskopolamiini (Pamine), tai skopolamiini (Transderm Scop);
 • virtsarakon tai virtsateiden lääkkeet kuten darifenasiini (Enablex), flavoksaatti (Urispas), oksibutyniiniä (Ditropan, Oxytrol), tolterodiini (Detrol), tai solifenasiini (Vesicare);
 • keuhkoputken laajentajaa kuten ipratropiumi (Atrovent) tai tiotropium (Spiriva);
 • ärtyvän suolen lääkkeitä kuten dicyclomine (Bentyl), hyoskyamiini (Hyomax), tai propanteliini (Pro-Banthine);
 • Tulehduskipulääkkeet (steroideihin kuulumattomat tulehduskipulääkkeet) kuten ibuprofeeni (Advil, Motrin), naprokseeni (Aleve, Naprosyn, Naprelan, Treximet), selekoksibi (Celebrex), diklofenaakki (Arthrotec, Cambia, Cataflam, Voltaren, Flector Patch, PENNSAID, Solareze), indomethacin (Indocin), meloksikaami (Mobic), ja toiset; tai haavauman lääkkeitä, kuten glykopyrrolaatti (Robinul) tai mepenzolate (Cantil) .

Muilla lääkkeillä, joita eivät ole lueteltu tässä voi myös olla yhteisvaikutuksia Galantamiinin kanssa, ja ne saattavat vaikuttaa sinun kuntoosi. Kerro lääkärillesi kaikista käyttämistäsi lääkkeistä. Tähän sisältyy reseptilääkkeet, reseptittömät lääkkeet, vitamiinit ja rohdosvalmisteet. Älä aloita uutta lääkitystä kertomatta lääkärillesi. Pidä luettelo kaikista lääkkeistä ja näytä se terveydenhuollon tarjoajallesi aina.

Mihin minun pitäisi kiinnittää huomiota, kun käytän tätä lääkettä?

Ennen kun aloitat galantamiinin käyttöä, ilmoita lääkärillesi, jos sinulla on virtsaamisvaikeuksia, sydänsairaus, sydämen rytmihäiriö, mahahaava tai -verenvuoto, aikaisempia kouristuskohtauksia, munuaissairaus, maksasairaus tai astma.

Lopeta galantamiinin käyttö ja soittaa lääkärille heti, jos havaitset rintakipua, hidas syke, verta ulosteessa, veren yskiminen, vähentynyt virtsaaminen, heikkous, sekavuus, äärimmäinen jano tai kuuma, kuiva iho.

On olemassa monia muita lääkkeitä, jotka voivat olla vuorovaikutuksessa galantamiinin kanssa. Kerro lääkärillesi kaikista käyttämistäsi lääkkeistä. Tähän sisältyy reseptilääkkeet, reseptittömät lääkkeet, vitamiinit ja rohdosvalmisteet. Älä aloita uutta lääkitystä, kertomatta lääkärillesi.

Jos olet menossa leikkaukseen, ilmoita kirurgille etukäteen, että otat galantamiinia. Saatat joutua lopettamaan lääkkeen käyttöä väliaikaisesti.

Jos olet lopettanut galantamiinin käyttöä jostakin syystä, ota yhteyttä lääkäriisi, ennen kun aloitat uudelleen. Saatat joutua aloittamaan pienemällä annoksella.
Tämä lääkitys saattaa heikentää ajattelua tai reaktioita. Ole varovainen, jos ajat tai teet mitään, joka vaatii valppautta.

Minkälaisia sivuvaikutuksia voin havaita lääkkeen käytöstä?

Hakeudu ensiapuun, jos havaitset jokin näistä allergisen reaktion merkeistä: nokkosihottuma, hengitysvaikeuksia, kasvojen, huulten, kielen tai kurkun turvotus.

Jos havaitset jokin seuraavista vakavista sivuvaikutuksista, lopeta lääkitys ja hakeudu lääkärin hoitoon:

 • rintakipua, hidas syke;
 • pyörrytys;
 • verta virtsassa tai ulosteessa;
 • veren yskiminen tai kahvinporoilta näyttävät oksennukset;
 • kivulias tai vaikea virtsaaminen;
 • tavallista vähemmän virtsaamista tai ei ollenkaan;
 • heikkous, sekavuus, vähentynyt hikoilu, äärimmäinen jano, kuuma kuiva iho; tai
 • pahoinvointi, ylävatsan kipu, kutina, ruokahaluttomuus, tumma virtsa, savi-värinen uloste, keltaisuus (ihon tai silmien).

Vähemmän vakaviin haittavaikutuksiin sisältyy:

 • väsymys, huimaus tai uneliaisuus;
 • päänsärky, näön hämärtyminen, nenän vuotaminen;
 • masennus, unihäiriöt (unettomuus);
 • pahoinvointi, oksentelu, vatsakipu, ruokahalun menetys;
 • laihtuminen; tai
 • epätavallinen tai epämiellyttävä maku suussa.

Muita sivuvaikutuksia voi myös esiintyä. Ota yhteyttä lääkäriisi jos havaitset epätavallisia tai erittäin kiusallisia sivuvaikutuksia. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia FDA:n numeroon 1-800-FDA-1088.

Pysyttämällä sivustossamme hyväksyt automaattisesti henkilötietojesi tallennuksen ja käsittelyn tietosuojakäytännön mukaisesti.
Älä kiirehdi,unohdit alennuskuponkikoodisi!
×